Hvis det er én by i Norge hvor det arrangeres mange rockekonserter, så er det Oslo. I hovedstaden finnes det både store og små rockescener. Rockefeller Music Hall er kanskje den scenen som er best kjent. Den består i og for seg ikke bare av Rockefeller, men med på laget er også Sentrum Scene og John Dee. Tre scener midt i Oslo der rock og annen musikk spilles nesten hver dag året rundt, av både norske og internasjonale band og artister.

Rockefellers lokaler består av en stor sal med scene, et stort galleri med utsikt over salen, samt en loungebar. Total kapasitet er 1350 mennesker. Så det er ikke like stort som Oslo Spektrum som har kapasitet opp til 8000 mennesker, men 1350 er allikevel mange som kan nyte god musikk samtidig. I Oslo Spektrum opptrer det jevnlig store internasjonale rockeband. Den neste store rockekonserten som arrangeres der er med Judas Priest, Def Leppard og Five Finger Death Punch. Verdt å komme seg til Oslo for! Det kan også lønne seg å abonnere på nyhetsbrev for å følge med på hva som kommer, samt å booke hotel i Oslo i god tid før konserten slik at man er sikker på å ha et sted å sove.

John Norum

Musikkåret i Oslo

En stor musikkbegivenhet i Oslo er Norwegian Wood, en årlig festival som arrangeres i Frognerparken, midt i byen. Dit kommer blant andre Mark Knopfler i år. Det kan være verdt å titte på hotell i Oslo allerede nå for å sikre seg muligheten til å få med seg vokalisten fra Dire Strait sin opptreden. Å booke hotell på nettet er en veldig enkel prosess og Oslo har mange hoteller å velge blant. I august arrangeres Øya-festivalen. Det aller tyngste du finner der i år er Mastadon og At The Gates. De har en blanding av progressiv rock, metal, hard rock og psykadelia som når ut til stadig flere. Verdt å ta en nærmere titt på. Enslaved er et av landets mest respekterte metallband, og de kommer også til Øya-festivalen.

Tidlig på våren arrangeres By:larm i Oslo. Festivalen får større oppmerksomhet for hvert år og små og større norske og utenlandske artister trekkes mot denne begivenheten. Sentrum av Oslo blir forvandlet til en eneste stor musikkscene og det hele varer fire dager til ende. I denne perioden kan det være vanskelig å få tak i hotell i Oslo, så vær derfor tidlig ute med bestillingen din. Datoene for neste år er allerede klare. Når det ikke arrangeres festivaler eller konserter, er det allikevel mange steder rockere kan trives. Mono er som skapt for rockeentusiasten, og der er det god stemning hele helgen. Revolver er en annen kjær bar for de som liker litt røffe gitarriff. Last Train er en musikkscene der det arrangeres små rockekonserter hele året. Ellers finnes selvfølgelig Hard Rock Café på Karl Johan. Det er vanligvis ikke noe problem å finne verken hotell eller en konsert å gå på i Oslo. Hovedstaden tiltrekker seg band og musikkelskende mennesker året rundt.