Man trenger sjelden å vente lenge på neste konsert i Bergen. Musikkbyen har ofte mange store navn på spillelistene sine, og i år er intet unntak.

Et av de største trekkplasterene er artisten Sivas, som sammen med Lars Vaular spiller på Bergenhus Festning – Bastionen den 28. august. Den danske artisten, som opprinnelig er fra Teheran, lager musikk i hiphopbransjen og har høstet flere priser for sin musikk.

– Musikken min er inspirert av hvor jeg kommer fra. Å være med mine gode venner, omgivelsene rundt meg og det følge godt med på hva som skjer i den politiske verden. På den nye platen som vi er godt i gang med, er det satt et mer personlig perspektiv enn de forrige. Ellers er det studio med Reza, høre på nye beats… Det er en del av kreativiteten. 

Bergenhus Festning har hatt flere store verdensartister på besøk tidligere år. 2015 er selvsagt ikke noe unntak. Tirsdag 9. juni spiller Mark Knopfler på Plenen. 26. juni kommer Sting, og både Kim Larsen & Kjukken og Metallica kommer i august.

Patti Smith

11.–14. juni arrangeres Bergenfest, en fire dager lang musikkfest. Hit kommer både utenlandske så vel som norske artister, som First Aid Kit, Røyksopp, og legendariske Patti Smith, i tillegg til mange flere.

Store konserter finner du også på Ole Bull Huset. 23. juni kommer Rolling Rootsy Revue, som er en omreisende festival i Norge og Sverige med mange gode amerikanske tradisjonsmusikkartister. Med seg har de blant andre Doug Seeger, Judah & The Lion og Justin Townes Earle. Et annet stort konserthus er Verftet, som får besøk av Beth Hart 27. november og Kvelertak 17. desember.

Overnatting til den store konserthelgen din finner du på hotellbergensentrum.com.
Bergen er stolt av sin musikktradisjon, både store navn som trekker publikum fra hele verden og små koselige intimkonserter er like kjærkomne her.

Av de mindre arenaene er Ricks Teater, Garage og Madam Felle, som alle er kjente for gode konserter med gode artister!