Når man skal få klar rockebandets buss til turné i Europa for første gang, må man være helt sikker på at alt er i orden. Hovedmomentet i så måte er selvfølgelig å sørge for sikkerheten om bord. I denne artikkelen gir vi noen tips om hvordan man få til dette på en god måte.

Det er ikke alle band som ønsker seg ut, men over tid blir de fleste overbevist.

“Dette å få tatt seg en slik tur ut før vi blir for gamle er noe alle har lyst til”, som bandet Damokles uttrykkte det i et intervju med Hamar Dagblad.

Husk ekstralys

Når man skal ut på en lang turné, må man ha lysene på bussen i morgen. Ofte må man jo kjøre rett etter en konsert, uansett tidspunkt, og ofte vil det være mørkt ute. Sånn kan det være når man skal rekke en ny stor konsert neste dag. Det innebærer at ekstralys fra Ekstralyskongen kan være noe av det smarteste dere investerer i før en slik tur. Med ekstralys får bussjåføren en ekstra hjelp med å oppdage farer og vanskeligheter i god tid, også når det er mørkt ute.

Husk sikkerhetsbelter

Å kjøre buss har endret seg mye de siste årene. Fokuset på sikkerhet har blitt mye sterkere, og dette gjelder også turnébusser- Ikke bare er det påbudt med sikkerhetsbelter på buss i Norge, det har også kommet lignende regler over store deler av Europa den siste tiden. Derfor gjelder det å ha dette i orden.

Tenk sikkerhet når stemningen er høy

Noe av det viktigste å huske på er å ha sikkerheten i fokus også når det er høy stemning om bord, og bandmedlemmer og medhjelpere kanskje har fått seg både en og to drammer innabords.