Julen nærmer seg med stormskritt og julegavehandelen er allerede i gang for mange. Men hva skal man egentlig kjøpe til hardrockere og metalheads?

Det er ikke alltid like lett å finne på ideer til kule julegaver. Men å kjøpe gave til folk som elsker tung musikk er enklere enn du tror. Mange hardrockere har en ganske utpreget klesstil og er fan av en viss estetikk. Dette er ikke tilfellet for alle, men dersom det gjelder den du leter etter gave til har du en pekepinn på hva de liker. Har du en venn eller et familiemedlem som er særlig opptatt av et spesielt band? Da gir dette deg mange gavemuligheter. Det skal vi gå nærmere inn på i siste avsnitt av artikkelen.

Hva med en Zippo-lighter?

Har du tenkt på å kjøpe én gave som passer til mange, er Zippo-lighter tingen. Prøv å klikk her for å se Zippo lightere i mange forskjellige farger med ulike design. Her kan du finne tidløse Zippo-lightere som også kan bestilles med gravering, noe som gjør gaven mer personlig. Du kan velge et enkelt design i sølv eller gull, eller gå for en type estetikk som mange hardrockere liker. Dette kan for eksempel være vikinginspirerte ornamenter, ørner eller Harley Davidson-logoen. Kjenner du noen som er blodfan av Iron Maiden eller AC/DC? Da kan du kjøpe en lighter med bandlogoen på. En Zippo-lighter er en tidløs gave som mottakeren kan ha glede av i mange år. Den er både praktisk og stilig, og er også en fin gave til den som ikke røyker. Hvem liker vel ikke å tenne noen stearinlys i blant, tenne i peisen, eller grille om sommeren? En lighter er alltid kjekt å ha!

Andre ideer

Dersom du skal kjøpe flere gaver eller bare ønsker noen flere tips, har vi laget en liten liste til deg her. De fleste av disse ideene er perfekte når vedkommende har et favorittband, slik vi nevnte ovenfor.

  • Konsertbilletter. Sjekk hvilke band som planlegger å ta turen innom Norge de neste årene. Husk at billetter til populære band blir utsolgt fort. Da Rammstein annonserte 2021-konserten sin i Norge tidligere i år, ble det utsolgt på bare noen sekunder. Her gjelder det å følge med!
  • Vinyl. Mange hardrockere liker å eie fysiske eksemplarer av musikken sin. Dersom du vet at den du har i tankene fremdeles kjøper vinylplater eller CD-er, er det bare å kjøre på. Følg med påChristmass,Tmass,Gift,In,Red,Paper,Isolated,At,Black,Background anmeldelser i aviser innen hardrock og metall. Kanskje du kan introdusere vennen eller familiemedlemmet ditt for et helt nytt band?
  • Merchandise. De fleste band selger såkalt merch med logoer og bandbilder på. Alt fra kopper, t-skjorter, håndklær og parfymer finnes på markedet. Finn gjerne en slike ting på hjemmesiden til bandet, slik at du vet sikkert at dette er offisiell merchandise.
  • Magasinabonnementer. Det finnes massevis av spennende magasiner som en hardrocker kan kose seg med. Noen eksempler er Metal Hammer, Rolling Stone og Terrorizer. Kjenner du en gitarist? Da er Guitar World et godt tips. Kjøp et abonnement som kan glede en du er glad i flere måneder fram i tid!
  • Gavekort. Kjøp gavekort som kan brukes til konsertbilletter, Platekompaniet eller Sound1 (dersom mottakeren er musiker selv).