Året er allerede godt i gang. Dette vil si at Bergens yrende konsertprogram blir mer og mer spikret. Bergen er en by som har et rykte på seg for ikke bare å kunne tilby gode konsertopplevelser importert inn, men også en rekke band som er født og flasket opp på Bergens musikkånd. Dette gjør Bergen til en av de desidert beste byene for konserter og musikk.

Kanoner ved BergenshusÅret 2016 har mange gode konsertopplevelser på lur, enten du ønsker å se et nystartet band på Hulen, en superstjerne på Bergenhus Festingen eller en klassisk rockekonsert på Garage.

Enten du er 18, 25, 50, eller en 80-åring som identifiserer deg med ungdommen, er Hulen i Bergen et sted å holde øynene og ørene åpne for. Stedet er kjent for å ha et bredt repertoar som både inkluderer rap, som Carpe Diem, og Elders, som er et rockeband som minner om Motorhead og Thin Lizzy. De spiller på Hulen henholdsvis 5. mars og 21. april.

Ligger din interesse mer spesifikt til det alternative, er Landmark stedet du bør sjekke ut. Dette er konsertlokalet som er knyttet opp til Bergen Kunsthall. Kjent for dette stedet er at kunstrelaterte band eller DJ-er ofte spiller. I 2016 er Dither 12. mars noe å få med seg. Den amerikanske kvartetten undersøker og improviserer med elektrisk gitar.

Av store konserter finnes det en rekke stjerner fløyet inn fra både inn og utland for å underholde det kresne bergenspublikummet.

Aha og Lionel Richie

Dette inkluderer Aha, som spiller på Bergenhus Festingen den 7. mai og Lionel Richie på det samme stedet 28. juni.

Er du en av bergenspatriotene, som det tross alt finnes mange av, eller har lyst til å føle på den ”ekte” bergensscenen, så sjekk ut Garage. Her spiller en rekke av bergensbandene, i tillegg til et innslag av import i ny og ne.

I det hele tatt har Bergen i løpet av året 2016 et spesielt rikt musikkprogram som kan tilfredsstille enhver musikkinteressert person.

Kort oppsummert kan dette nevnes som høydepunkter i 2016: