For de av oss som er ekstra musikkinteresserte, er det ofte en øvelse å gå så dypt inn i musikken og artistene bak som overhodet mulig. En måte å gjøre det på er å oppdage musikkrelaterte filmer innen stilarter som dokumentar, konsertfilm og spillefilm basert på artistenes liv.

På nettstedet Plejmo kan man strømme filmer fra et stort utvalg innen samtlige sjangre av musikkfilm. Det er enkelt å søke på Plejmo, da utvalget er delt inn i kategorier.

Essensielle filmer om musikk

Blant utvalget finner du klassiske musikkfilmer som Kurt Cobain: Montage of Heck, Finding Fela og Made in America. Det finnes et knippe essensielle filmer som er knyttet til musikk og musikkhistorie, og disse tre er helt klart blant dem.

Kurt Cobain: Montage of Heck er en ny dokumentar om Nirvanas frontfigur som gir nye synsvinkler på Cobains liv og hvorfor det endte så altfor tidlig. Dette er den første dokumentaren om Cobain som er blitt godkjent av hans familie og etterlatte som en akseptabel representasjon av hans liv og musikk. Filmen ble godt mottatt da den hadde premiere på årets Sundance Film Festival.

Finding Fela er en dokumentar om den fascinerende musikeren og menneskerettighetsaktivisten Fela Kuti. Felas utrolige musikk og politiske engasjement kommer virkelig til sin rett her, og denne filmen, som debuterte på fjorårets Sundance Film Festival, er en ypperlig mulighet til å lære mer om en høyst bemerkelsesverdig person.

Streaming av musikkdokumentar

Made in America er en dokumentarfilm om musikkfestivalen med samme navn som ble opprettet av rapartisten Jay-Z. Filmen gir et innblikk i hva det innebærer og hva det kreves å være en profilert musikkartist i Amerika. Filmen viser glimrende fremførelser fra blant annet Skrillex, Pearl Jam og Janelle Monae. Filmen er perfekt for alle som er interessert i den moderne musikkbransjen. Her får man en meget fin blanding av konsert- og dokumentarfilm.

Relevante filmer om musikk

På Plejmo finner du disse og mange flere musikkrelaterte filmer. Er du glad i film og musikk, er det bare å begynne å utforske Plejmo og det store utvalget av relevante og interessante filmer om musikk og om berømte og mindre berømte artister.