Bergen er en yrende konsertby, og det kommende året er ikke noe unntak. 2016 lover et spennende og variert program. Her er noe av det som er mulig å oppleve av konserter i Bergen i 2016.

Allerede den første onsdagen i det nye året kommer den nederlandske elektronikaprodusenten Tiesto til Bergen og USF Verftet. Tiesto har i en årrekke vært en foregangsfigur innen den europeiske klubbmusikken, som igjen på mange måter har definert den vestlige popmusikken de siste årene. I tillegg til sine egne album og remikser har Tiesto stått for den meget populære samleserien Club Life. Dette blir definitivt en festkveld i den mørke januarmåneden.

Han er stemt frem som The greatest DJ of all time av Mixmag og tok førsteplassen hos Rolling Stones kåring over verdens beste DJ-er. Han åpnet de Olympiske Leker i Athen i 2004, og har headlinet festivaler over hele verden, deriblant Ultra Music Festival, Stereosonic, Coachella, Tomorrowland/TomorrowWorld og Electric Daisy Carnival.

I tillegg har han også vært resident DJ på Hakkasan Restaurant i Las Vegas og Wet Republic pool på MGM Grand. Flere av verdens største artister, deriblant Kanye West, Katy Perry og John Legend for å nevne noen få, har personlig kontaktet Tiësto i håp om å få en remix.

Bergen

Søndag 7. februar fylles USF Verftet av en annen type lyd. Det engelske multitalentet Steven Wilson spiller en helaftenkonsert med sitt band bestående av musikere i verdensklasse. Wilson er kjent som låtskriver og primus motor for det velkjente progrockbandet Porcupine Tree. Siden Wilson bega seg ut på en solokarriere, har han skapt fire vellykkede album, og Hand.Cannot.Erase fra fjoråret var kanskje det beste av dem alle.

Lørdag 12. mars blir årets tyngste kveld på Verftet, da tungrockerne i Enslaved tar scenen. Bandet fra Bergen har lenge vært en av de definerende gruppene innen norsk ekstremmetall, og den noe mer melodiske og progressive retningen bandet har tatt de siste årene, har kledd dem meget godt. In Times er kanskje det beste metallalbumet fra 2015, og låter herfra og fra deres øvrige katalog kommer til å skape rimelig storslått stemning på Verftet.   

Søker du hotell i Bergen. Sjekk ut det Hanseatiske hotell. Gjør din reservasjon på http://www.hotellbergen.nu/det-hanseatiske-hotel/.