Det er snart sommer, og det betyr at du kan kose deg ute i finværet. Hva skal du finne på i sommer? De som er glade i musikk drar gjerne på festivaler og besøker de mange konsertene som kan oppleves i Norge. Det er konserter innenfor alle mulige sjangrer, og det er en passende anledning til å høre mange gode artister.

VG-lista

Hovedstaden byr på konsertopplevelser for de mange, og bare du selv setter grensene. Den kanskje mest populære konserten i året for barn og ungdom er VG-lista-konserten 21. juni, som foregår på Rådhusplassen. Den er gratis, og du får høydepunktene innen norsk og internasjonal populærmusikk akkurat nå. 29. juni har Bob Dylan konsert i Oslo Spektrum. 5. august kan du oppleve “P!NK – Beautiful Trauma” i Telenor Arena.

Øyafestivalen

I tillegg er Øyafestivalen, som starter 6. august, en stor happening midt i hjertet av Oslo. Her får du høre store internasjonale artister og nykommere, blant andre Karpe, Robyn, The Cure og Erykah Badu. Øyafestivalen er en av de grønneste festivalene, og er god på bærekraft og miljø. De har også Øyanatt, der det foregår konserter etter at hovedområdet er stengt. Festivalen gjester en endagsfestival som heter Camp Øya. Her ønsker de å vise fram det beste innen ny norsk musikk.
Festivalen ble arrangert 23. mai og ble holdt på Blå og Ingensteds.

Oslo Jazzfestival starter 11. august og er en av Norges største jazzfestivaler. Den foregår i Oslo sentrum over flere konsertsteder. Festivalen er moderne og dekker de fleste sjangrer innen jazz. Der kan du blant andre høre LILA med Shannon Mowday, The Count Basie Orchestra med Ingar Kristiansen og The Sinatra Songbook & Silya. Samme dag har Ketil Bjørnstad 2 konserter i operaen under navnet “Ketil Bjørnstad – Verden som var min”. VisitOslo er en markedsføringside for Oslo som turiststed, her kan du følge med på de mange arrangementene som er tilgjengelig.

Oslo Kammermusikkfestival

For de som er interessert i klassisk musikk starter Oslo Kammermusikkfestival 15. august. Den ble startet av fiolinisten Arve Tellefsen. Hensikten er å bringe kammermusikk, fra middelalderen fram til vår tid, ut til et større publikum.