For de som har vokst opp på slutten av 1980-tallet og begynnelsen av 1990-tallet, så var trolig Nirvana et av de bandene man hørte mest om. Nirvana var et amerikansk rockeband som startet opp med to medlemmer. Som sanger og gitarist fant man Kurt Cobain, og som bassist fant man Krist Novoselic. De slo seg sammen som band i 1987.

grunge-rock

I løpet av de årene som gikk, så ble bandet mer og mer kjent. For de som virkelig var glad i grungemusikk, var dette et av de største bandene på den tiden. Opp gjennom årene var det en del av bandet som ble byttet ut, og det var alltid han som spilte trommer. Det medlemmet som ble lengst med i bandet, var Dave Grohl, som ble offesielt medlem i 1990.

Når det kommer til produksjonen av musikk kom det kun tre hele album fra Nirvana, noe som ikke er så mye når det sammenlignes med lignende band. Til tross for dette ble Nirvana kjent for å være et av de viktigste og mest innflytelsesrike bandene fra den tiden. Mye av grunnen til dette var tekstene de brukte i sangene sine. Det var sanger som var ofte tunge, men som mange kunne relatere seg til. Det å kjenne seg igjen i det de sang om var utrolig viktig.

Nirvana ble oppløst som band i 1994, da Kurt Cobain plutselig gikk bort.

“Politiet konkluderte med at Nirvana-vokalisten hadde tatt sitt eget liv. Men spekulasjonene rundt dødsfallet til mannen som definerte en hel generasjon med sin grunge-rock, har vært mange.”

Etter hans død ble det utgitt flere sanger fra Nirvana, noe som igjen gjorde at de ble kåret til en av verdens beststelgende artister.